Válaszfal-hangszigetelés:

Beépítési útmutató:

A szerelt válaszfal akusztikai léghanggátlása a szerkezeti kialakítástól függően (profilszélesség, hangszigetelőanyag vastagsága, gipszkarton rétegszáma-súlya, csatlakozó szerkezetek-hanghidak) szimpla bordaváz esetén eléri a 43-56 dB közötti tartományt.

Válaszfal tartószerkezetének rögzítése:
Első lépésben ragasszuk fel az öntapadó hangszigetelő szivacs csíkot az UW-profilok aljára. Ezután rögzítsük a vízszintes UW-profilokat a padlóhoz és a mennyezethez dübelek segítségével, majd helyezzük el a függőleges CW-profilokat a gyártói utasítások szerint.

URSA hangszigetelő anyag elhelyezése:

A tartószerkezet egyik oldalára a függőleges CW-profilokra csavarok segítségével rögzítjük a gipszkarton borítást. Ezt követi az installációs (elektromos, épületgépészeti stb.) vezetékek elhelyezése: a függőleges bordákon való átvezetést perforációk segítik. Helyezzük el az URSA hangszigetelő anyagot, mely lehet tekercses és táblás kiszerelésű. Szélességük alkalmazkodik a szokásos függőleges bordavázak osztásához: 600 és 625 mm. Táblás terméknél a toldásoknál szorosan illesszük egymáshoz a szigetelőanyagot. Akusztikailag javasolt a bordaváz teljes kitöltése, amennyiben ez mégsem teljesül, úgy az anyag megfelelő rögzítéséről a rendszerhez való függesztők (tüskék) segítésével szükséges gondoskodni.

Másik oldali gipszkarton borítás rögzítése:
A munkálatok utolsó fázisa a gipszkarton burkolat függőleges CW-profilokra – gyártói utasítások szerint – történő felcsavarozása.

Ajánlott termékek: ...